Blog

Safari - 2024
15-02-2024

Naar aanleiding van ons 40 jaar huwelijk, Ingrid haar 60e-61e verjaardag en het feit dat ik mijn pensioen bereikte bij het onderwijs werd de januari maand van 2024 samen met een deel van de februari maand een periode van genoegdoening in het betoverende Kenia.

Als mensen aan safari denken, denken ze aan “The Big Five” en de rest vergeten ze. Dit is heel jammer want op safari gaan wil meer zijn dan op zoek gaan naar een olifant, buffel, leeuw, luipaard of neushoorn. Er zijn zoveel meer dieren, vogels en de bijhorende natuur is overrompelend. Landschappen, bomen, bomen in landschappen maken dit alles tot een overweldigende beleving. Ik probeer nu geregeld een post te zetten zodat je kunt mee genieten.

 

Be Bearded Villain
10-01-2024

29 juni 2023, 22u. De jaarlijkse proclamatie op Viso Mariakerke loopt op zijn einde. Yaron van het vijfde jaar is één van de fotografen van dienst geweest en die breng ik, zoals beloofd aan de ouders, na de festiviteiten terug naar huis. In de wagen wordt er vooruit geblikt op de grote vakantie en wat er zoal te gebeuren staat. Eén van de dingen die Yaron weet te vertellen is dat hij op het einde van de vakantie een videofilm gaat maken rond een event waarin mannen met baarden de hoofdrol hebben. Hij probeert het gegeven wat te schetsen en laat van zijn tong rollen dat ze eigenlijk nog een fotograaf kunnen gebruiken. Het klinkt als muziek in de oren. Ik laat verstaan dat het mij wel interesseert maar wel met een duidelijk project voor ogen. Yaron brengt het over en een keine twee maand later ben ik aan de slag op een evenememt 'Bearded Villains' waar ik mijn hart verlies aan mannen met baarden, veel menselijke warmte en een reeks foto's waar ik met vreugde mee aan de slag ga. Eind 2023 werd dit voor het eerst een warm onthaalde tentoonstelling in onze eigen galerij.

Pop Up 22 en 23 januari 2022: WELKOM
17-01-2022

We willen jullie graag uitnodigen op onze opendeurdagen van 22 en 23 januari. Met een hip woord noemen we dat nu een pop up! Graag nemen we jullie mee in ons aanbod voor de komende lentefeesten en communiefeesten met waardevolle herinneringen die foto's toch nog altijd zijn. De kinderen zijn het middelpunt met hun fijne kleedjes, pakjes en attributen die ze er graag bij hebben. De shoot is een moment om te koesteren waarbij we hun wildste verhalen graag verbeelden en omzetten in fijne attenties voor de mama's en papa's, de peters en de meters, tantes en nonkels, hun vriendjes en wie hen een warm hart toedraagt. 

Op de beide dagen zijn open tussen 10u en 12u en 14u en 18u. We werken niet met reserveringen maar vragen wel om een mondmasker te dragen, de handen te ontsmetten en eventueel uw beurt af te wachten net zoals bij de bakker of de de slager. Dank voor uw begrip en tot dan!!

Fotosafari in Kenya!
17-08-2019

Naar aanleiding van onze laatste belevenis in Kenya hebben Ingrid en ik beslist om het er op te wagen. Wij hebben de intentie om 'Fotosafari's in Kenya' te organiseren. Belangrijk daarbij is dat het genieten moet worden. Vandaar dat we het willen omschrijven als 'Enjoy, EnjoyKenya, EnjoyWildlife, EnjoyPhotography'. Het publiek waarop we willen mikken is al wie van de natuur wil genieten, nog verbaasd kan zijn, een mooie foto wil maken of door zijn verrekijker als het ware de dieren wil aanraken. Interesse? Hou in de komende dagen onze site in het visier of volg ons op facebook.

Cilou is geboren!
21-03-2019

Voor ouders is de geboorte van hun kleintje één van de mooiste momenten in hun leven. Dat prille geluk zien ze graag vereeuwigd en als het even kan door de lens van een professionele fotograaf met voeling voor hun kleine spruit. Wil het nu toch wel dat ik als jonge opa en dus iets oudere papa mij daar graag over ontferm.

Voor het geboortekaartje van Cilou deden Eline en Mick terug beroep op ons voor het beeld van hun geboortekaartje. Vooraf werden duidelijke afspraken gemaakt zodat we voor geen verrassingen kwamen te staan. Eigenzinnig in opnamestandpunt en zacht in de afwerking zorgden we er voor dat de zwevende ouders nog even op hun roze wolkje zouden blijven zitten. Terwijl we dan toch in de materniteit waren hadden we ook wel oog voor de gelukkige ouders. En dat ze gelukkig zijn! Zowel met hun kleine dochter Cilou als met de geboortekaartjes.

Finalist voor de FEP Gouden Camera Reportage 2019
17-03-2019

Reeds een kleine twee weken waren we op de hoogte dat we bij de 10 finalisten zaten voor de FEP Gouden Camera – Reportage 2019. Deze nacht kregen we de bevestiging dat we uiteindelijk op een 5e plaats stranden. Fier, maar misschien toch ook wel wat ontgoocheld want het zou mooi geweest zijn om 10 jaar na het winnen van onze eerste gouden camera, om daar een vervolg aan te breien.

De beelden zijn het resultaat van een intense beleving in de Baobab-kliniek van CCBRT in Dar es Salaam in Tanzania. Men behandelt er fistula, hazenlippen en vele andere problematieken die we ons hier in België al lang niet meer kunnen voorstellen.

Het eerste beeld is het resultaat van een operatie aan een hazenlip. Uiteindelijk komt het met de kapoen helemaal in orde! Vooraleer men naar de kliniek kan zijn er landelijke consultaties. Dit is een aanschuiven van moeders met kinderen om tot bij een dokter te komen. Na de consultatie worden ze verder geholpen en/of doorverwezen. Dit is soms het begin van een lang verhaal maar gelukkig veelal met een gelukkige afloop.

Het trio van beelden sloot af met een straatbeeld dat we realiseerden op één van onze passages te voet door de stad.

 

Communiefeest of Lentefeest... boven alles feest!
01-12-2018

Het is intussen alweer ruime tijd geleden dat ik nog ‘ns een stukje schreef. Niet goed, ik weet het maar soms kan de maat wel eens vol zijn. Maar naar aanleiding van toch wel een fijne fototijd die er aan komt, namelijk de communie en lentefeesten, zijn we er weer. Om jou als klant en kijker een klein beetje zot te maken. Zot voor onze fotografie en zot voor onze manier van werken! Op de keper beschouwd willen we eigenlijk boeiende, herkenbare, speelse beelden maken van 6/7 en 11/12 jarigen. Zij moeten zich goed voelen en zich kunnen amuseren. De ouders moeten beelden hebben waarin ze hun (b)engeltjes in kunnen herkennen. En ik als fotograaf wil me ook amuseren, proberen een mooi lichtje te steken en de sfeer te zoeken die bij de gasten past. Als we al deze doelstellingen kunnen bereiken is iedereen tevreden en werkt het voor iedereen.

Tot straks in de studio, of buiten als het weer het toelaat ?

Gwendoline en Christophe
10-01-2017

Een huwelijk, eigenzinnig van tijdstip in het leven en in het jaar. Met hun twee eigen kleine fijne kapoenen in het huwelijksbootje  stappen maakt de winterse dag van Gwendoline en Christophe tot iets speciaals. Met toch wel wat stress staan ze voor de schepen in hetstadhuis van Kortrijk. Na het bevrijdende ‘Ja’woord begint de trip naar de heimat, Antwerpen. Het werd een boeiende bustrip…. Geniet mee met enkele fragmenten…