Blog

Fotosafari in Kenya!
17-08-2019

Naar aanleiding van onze laatste belevenis in Kenya hebben Ingrid en ik beslist om het er op te wagen. Wij hebben de intentie om 'Fotosafari's in Kenya' te organiseren. Belangrijk daarbij is dat het genieten moet worden. Vandaar dat we het willen omschrijven als 'Enjoy, EnjoyKenya, EnjoyWildlife, EnjoyPhotography'. Het publiek waarop we willen mikken is al wie van de natuur wil genieten, nog verbaasd kan zijn, een mooie foto wil maken of door zijn verrekijker als het ware de dieren wil aanraken. Interesse? Hou in de komende dagen onze site in het visier of volg ons op facebook.

Communie- en Lentefeest drukte
11-04-2019

Het mooie weer zorgt er voor dat wij, Fotografiek Carl Lapeirre, onze studio opentrekken tot alle buitenlocaties die onze klanten voor ogen hebben om hun lieve spruiten te vereeuwigen. En of het nu gaat om communiefoto's met paarden of lentefeest beelden met koeien of gewoon wat foto's thuis, we trekken altijd onze plan en verrassen onze klanten steeds met een boeiend resultaat. Vanzelfsprekend hebben we eerst overlegd hoe de klant en ook wij dit zien. Door dit overleg komen we steeds tot een boeiend resultaat dat zowel de klant als wij. De beelden van de communiekanten blijven we jullie schuldig aan gezien niemand wenst dat we vooraf reeds beelden tonen. Maar we kunnen jullie wel verwennen met enkele andere foto's die jullie wat in de sfeer kunnen brengen...

Cilou is geboren!
21-03-2019

Voor ouders is de geboorte van hun kleintje één van de mooiste momenten in hun leven. Dat prille geluk zien ze graag vereeuwigd en als het even kan door de lens van een professionele fotograaf met voeling voor hun kleine spruit. Wil het nu toch wel dat ik als jonge opa en dus iets oudere papa mij daar graag over ontferm.

Voor het geboortekaartje van Cilou deden Eline en Mick terug beroep op ons voor het beeld van hun geboortekaartje. Vooraf werden duidelijke afspraken gemaakt zodat we voor geen verrassingen kwamen te staan. Eigenzinnig in opnamestandpunt en zacht in de afwerking zorgden we er voor dat de zwevende ouders nog even op hun roze wolkje zouden blijven zitten. Terwijl we dan toch in de materniteit waren hadden we ook wel oog voor de gelukkige ouders. En dat ze gelukkig zijn! Zowel met hun kleine dochter Cilou als met de geboortekaartjes.

Finalist voor de FEP Gouden Camera Reportage 2019
17-03-2019

Reeds een kleine twee weken waren we op de hoogte dat we bij de 10 finalisten zaten voor de FEP Gouden Camera – Reportage 2019. Deze nacht kregen we de bevestiging dat we uiteindelijk op een 5e plaats stranden. Fier, maar misschien toch ook wel wat ontgoocheld want het zou mooi geweest zijn om 10 jaar na het winnen van onze eerste gouden camera, om daar een vervolg aan te breien.

De beelden zijn het resultaat van een intense beleving in de Baobab-kliniek van CCBRT in Dar es Salaam in Tanzania. Men behandelt er fistula, hazenlippen en vele andere problematieken die we ons hier in België al lang niet meer kunnen voorstellen.

Het eerste beeld is het resultaat van een operatie aan een hazenlip. Uiteindelijk komt het met de kapoen helemaal in orde! Vooraleer men naar de kliniek kan zijn er landelijke consultaties. Dit is een aanschuiven van moeders met kinderen om tot bij een dokter te komen. Na de consultatie worden ze verder geholpen en/of doorverwezen. Dit is soms het begin van een lang verhaal maar gelukkig veelal met een gelukkige afloop.

Het trio van beelden sloot af met een straatbeeld dat we realiseerden op één van onze passages te voet door de stad.

 

Communiefeest of Lentefeest... boven alles feest!
01-12-2018

Het is intussen alweer ruime tijd geleden dat ik nog ‘ns een stukje schreef. Niet goed, ik weet het maar soms kan de maat wel eens vol zijn. Maar naar aanleiding van toch wel een fijne fototijd die er aan komt, namelijk de communie en lentefeesten, zijn we er weer. Om jou als klant en kijker een klein beetje zot te maken. Zot voor onze fotografie en zot voor onze manier van werken! Op de keper beschouwd willen we eigenlijk boeiende, herkenbare, speelse beelden maken van 6/7 en 11/12 jarigen. Zij moeten zich goed voelen en zich kunnen amuseren. De ouders moeten beelden hebben waarin ze hun (b)engeltjes in kunnen herkennen. En ik als fotograaf wil me ook amuseren, proberen een mooi lichtje te steken en de sfeer te zoeken die bij de gasten past. Als we al deze doelstellingen kunnen bereiken is iedereen tevreden en werkt het voor iedereen.

Tot straks in de studio, of buiten als het weer het toelaat ?

Gwendoline en Christophe
10-01-2017

Een huwelijk, eigenzinnig van tijdstip in het leven en in het jaar. Met hun twee eigen kleine fijne kapoenen in het huwelijksbootje  stappen maakt de winterse dag van Gwendoline en Christophe tot iets speciaals. Met toch wel wat stress staan ze voor de schepen in hetstadhuis van Kortrijk. Na het bevrijdende ‘Ja’woord begint de trip naar de heimat, Antwerpen. Het werd een boeiende bustrip…. Geniet mee met enkele fragmenten…