FAQ

Vanaf wanneer kunnen we onze baby laten fotograferen ?

Elk moment in het boeiende éérste levensjaar is interessant.

In de eerste drie weken hebben we nog de kans beelden te maken waarin we de lenigheid van uit de moederschoot kunnen gebruiken. Het leidt meestal tot ontwapende, lieve beelden van uw kleine nieuwe spruit. ( max tot 12 dagen )

Het volgende interessant moment is wanneer jou babytje zelfstandig het hoofd rechtop kan houden. Ook dan zullen we erin slagen die hartendief zalig in beeld te brengen. Je zult zien, de baby zal zelfs goed meewerken ! ( 5 - 6 maanden )

Wanneer de kleine kapoen kan zitten is het weer raak. Eventueel gecombineerd met zijn eerste pogingen tot kruipen. Dit wordt soms lekker hilarisch ! ( +/- 9 maanden )

En dan eindelijk .... de eerste schuchtere stapjes !  Ook dan weer boeiend en soms wel een serieuze test voor ouders en fotograaf, maar met een gegarandeerd fijn resultaat.

Wanneer kan ik mijn zwangerschap in beeld laten brengen ?

Observeer jezelf en wanneer je vindt dat het buikje jou voldoet, dan maken wij er werk van.

Zijn er faciliteiten in de studio ?

Alles is voorzien om uw hartendief naar wens te ontvangen. Er is een aparte kleedruimte, voorzien van verzorgingskussen, handdoek. We zorgen ook voor de juiste temperatuur.

Hoe lang duurt een opnamesessie van onze baby ?

Wij passen ons aan aan het temp van de pas geborene. Eenmaal dat ze ouder zijn mag dat maximaal een uurtje duren.

Want ook voor hen is het hard werken. Vermijd wel het schreeuwuurtje. Veelal is dit in de vroege avond.

Wat moeten we voorzien van kledij voor onze baby en onszelf ?

Voor de baby, hebben we liefst kledij met lichte, zachte tinten. Als het kan en mag, hebben we het kleintje ook graag 'ns in zijn blootje. Uit ervaring weten we dat kledij soms storend kan werken ( het hemdje, vestje, truitje dat gemakkelijk veel het hoog zit bv ).
Voor de ouders hebben we graag rustige kledij, in donkere of lichte tint.

Moeten we een afspraak maken ?

Alle opnamesessies gebeuren op afspraak. Zo bent u zeker dat wij er zijn en dat we ook voorbereid zijn om u in de beste omstandigheden te ontvangen.

Wat na de opnamesessie?

We maken een nieuwe afspraak om vervolgens uit een selectie die we maakten van de babyfoto's, samen de beste foto's uit te halen. We stellen u alle afwerkings- en presentatiemogelijkheden voor. Hebt u een lange weg af te leggen, dan kan u de keuze maken via onze  webgalerij.

T

Wanneer kan het werk klaar zijn ?

We houden rekening met een drietal weken,afhankelijk van de afwerking. Wat niet wil zeggen dat het niet rapper kan. We kunnen soms ook toveren, maar als het niet nodig is, doen we dat liever niet.  

Hoe zit het met de betaling?

U betaalt een eerste deel na de opnamesessie - het werk dat dan reeds geleverd is - en de rest betaalt u bij afhaling van het werk. Er is bancontact voor handen of u kunt cash betalen. Er wordt geen werk meegegeven zonder dat er betaald wordt.

Vanaf wanneer kom je fotograferen ? En tot wannneer ?

Vanaf het moment dat we van u mogen ( ontbijt, aankleden, aankomst van de bruidegom ...) en van wat er in dat verband is afgesproken, in functie van album en prijs. Het zelfde geldt natuurlijk voor het einde van de reportage.

Wanneer moeten we beslissen om met u te werken ?

Wees er tijdig bij, is het meest eerlijke antwoord dat we u kunnen geven. Zijn we vrij die dag dan zullen we graag voor u werken.

Moet er een voorschot betaald worden ?

Ja, bij de bevestiging dat we zullen samenwerken, wordt er een voorschot van € 250,- gevraagd te betalen via overschrijving. U ontvangt de bijhorende factuur.

Kunnen we zelf de foto's kiezen ?

De foto's kunnen online gezet worden via onze galerij en bijhorende code, zodat u een eerste indruk krijgt. Het is niet de bedoeling dat u foto's gaat kiezen. In onze opmaak kan dit remmend werken. Finaal krijgt u toch een globale, bevredigende visie op uw huwelijksdag. Dat kunt u zien in een aantal beelden onder de rubriek wedding.

Hebben we inspraak in de opmaak ?

Aan de hand van de modellen in onze galerij kunt u uw richting aangeven hoe u uw album  ziet. We houden daar rekening mee. Vooraleer we het boek op papier zetten, wordt u uitgenodigd om te komen kijken en uw zegen te geven. Wijzigingen kunnen dan nog gemaakt worden.

Wanneer is het boek klaar ?

Afhankelijk van de formule, tussen de twee maanden en de vier maanden.

Kunnen we foto's bijbestellen ?

Natuurlijk kan dat, alle foto's in het boek kunnen in alle formaten, kleur of zw/w. Het boek kan op zijn geheel worden bijbesteld of in een verkorte versie. Indien u dat wenst kunt u de digitale bestanden kopen. Dit wordt duidelijk gemaakt in onze bespreking vooraf.

Kunnen we bedankingen krijgen ?

U kan ze op de avond zelf bekomen of zoals de etikette het voorschrijft, zes weken erna. Kiest u voor de avond zelf, dan maken we samen vooraf de opmaak en kiezen wij de foto('s) die er in voorzien zijn. Kiest u er voor om ze achteraf op te sturen, dan komt u langs om de foto te kiezen, maken we de opmaak, mailen die door ter goedkeuring en pas daarna zetten we die op papier.

Hoe zit het met de eindafrekening?

Bij de bespreking van de dag wordt ook uitgerekend hoeveel er te betalen zal zijn. Wanneer het werk klaar is wordt u per mail verwittigd en wordt de afrekening herhaald. Het voorschot wordt vanzelfsprekend in mindering gebracht. U kunt cash betalen of gebruik maken van bancontact. Wilt u met overschrijving werken ( wat niet de normale gang van zaken is ), dan schrijft u eerst over en eenmaal het bedrag in ons bezit is, kunt u het werk komen afhalen.

Moeten we een afspraak maken ?

Alle opnamesessies gebeuren op afspraak. Zo bent u zeker dat wij er zijn en dat we ook voorbereid zijn om u in de beste omstandigheden te ontvangen en te fotograferen.

Hoe gaat het verder na de opnames ?

We maken een nieuwe afspraak om vervolgens uit een selectie die we maakten van de foto's, samen de beste er uit te halen. We stellen u alle afwerkings- en presentatiemogelijkheden voor. Hebt u een lange weg af te leggen, dan kan u de keuze maken via onze webgalerij.

Wanneer kunnen we het afgewerkte produkt komen ophalen ?

We houden er rekening dat het een drietal weken kan duren, afhankelijk van de afwerking. Wat niet wil zeggen dat het niet rapper kan. We kunnen soms ook toveren, maar als het niet nodig is, doen we dat liever niet.

Wanneer kan ik een portret laten maken ?

Contacteer ons, we vergelijken onze en uw agenda en daar komt zeker een geschikt moment uit. 

Hoe lang duurt een portretsessie

Wij voorzien een uur, dit moet lukken. We zullen er alles aan doen om dit moment tot een fijne herinnering om te bouwen !

Wordt het portret altijd in de studio gerealiseerd ?

De studio heeft een aantal voordelen natuurlijk, licht onder controle, geen last van het weer, alles bij de hand.... Maar we kunnen het portret ook buiten of op locatie realiseren.
Het is enkel een kwestie van goede afspraken.

Welke faciliteiten heeft de studio ?

U kunt zich bij ons in de kleedruimte omkleden, nog even spiegelen... u voelt er zich gauw thuis. We zorgen voor voldoende privé. 

Mag mijn kapoen(ne) een knuffel meebrengen ?

Attributen zijn altijd welkom en kunnen zeker helpen om de sessie vlotter te laten verlopen. Het is wel zo dat we het attribuut zeker niet altijd gebruiken. 

Maak je opnames op locatie ?

Indien de opdracht binnen onze mogelijkheden ligt, maken we inderdaad opnames op locatie.

Hoe begin je aan een opdracht ?

Het is zeer belangrijk vooraf goed te omschrijven wat uw opdracht en verwachtingen zijn. Een concrete omschrijving van de opdracht is belangrijk. Goede samenspraak is noodzakelijk, zodat u als opdrachtgever en wij als uitvoerder op een zelfde golflengte zitten. 

Hoe lang duurt het vooraleer we resultaat hebben ?

Dit is sterk afhankelijk van de opdracht en dus ook moeilijk zo maar los te bepalen. We weten wel dat veelal zo'n opdrachten liever gisteren klaar waren dan morgen. Vergeet echter niet dat er na de opnames altijd nog nazorg aan de beelden is en die tijd verliest men veel uit het oog !